Manuele Voettherapie

Manuele Voettherapie

Manuele voettherapie

Sinds een aantal jaren passen we binnen de praktijk ook manuele voettherapie toe. Hierbij worden blokkades, die het functioneren van de voeten tegenwerken, behandeld met behulp van manuele technieken. Deze blokkades, die in één of meer gebieden in de voet kunnen voorkomen, dragen bij aan het veroorzaken van voet-, enkel- en knieklachten, ze beperken de voetfunctie en hebben zo een negatief effect op het looppatroon.

Voor wie is manuele voettherapie?

Heeft u last van gewrichten in uw voet of enkel? Dan kan manuele therapie de uitkomst bieden. Het komt vaak voor dat patiënten geen afwijkende voetstand hebben maar wel veel pijn ervaren tijdens het lopen. Dit kan plots begonnen zijn maar ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een verzwikte enkel. Wanneer dit het geval is kan manuele voettherapie een uitkomst bieden.

De behandeling

Door het toepassen van bepaalde handgrepen icm snelle korte bewegingen kunnen verschillende functies hersteld worden. Dit wordt ook wel de manipulatietechniek genoemd en dient in de meeste gevallen ter ondersteuning van de behandeling. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling voelbaar: de gewrichten functioneren beter en bewegen gaat makkelijker.

Het doel van manuele voettherapie is het beweeglijker maken van gewrichten en het tegengaan van weefselspanningen en spierverkrampingen. Manuele therapie voor voeten biedt een goede aanvulling op het totale behandelproces om zodoende de voetfunctie te verbeteren.

Afspraak maken bij VoetFysio van Beelen

Woont u in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Wassenaar, de bollenstreekof in de buurt? Maak dan snel een afspraak, zodat we uw voetklachten kunnen beoordelen en behandelen.