Voetfunctie en houding

Voetfunctie

Tijdens de intake en behandeling van de hielspoor of andere voetklachten gaan we eerst kijken waar de oorzaak van de klachten ligt. We kunnen uiteraard de klacht behandelen, maar als we de oorzaak niet aanpakken, kan het zijn dat de klacht niet geheel verdwijnt, of snel weer terugkomt.
We controleren hierbij grondig de voetfunctie, waarbij we kijken of alle 33 gewrichten in de voet goed functioneren, de spieren in de voet hun werk doen op de juiste manier en in balans en of de aansturing vanuit de hele keten zorgt voor een juiste afwikkeling vanaf de hiel tot aan de grote teen tijdens het looppatroon

Houding

Houding zorgt voor een bepaalde voetstand en vice versa zie ook: Blog houding Ook hierbij kijken we wat de relatie is met de klacht die u ervaart

We zorgen er dus voor dat wel kijken naar het totaalplaatje om zo tot een blijvende oplossing te komen en vaak zorgt een verbeterde voetfunctie ervoor dat ook andere voetaandoeningen die nog geen pijnklachten geven, zoals een hallux valgus of verdikking rond het gewricht van de grote teen, zich niet verder ontwikkelen en gaan verbeteren.

 

Afspraak maken bij VoetFysio van Beelen

Woont u in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Wassenaar, de bollenstreek of in de buurt? Maak dan snel een afspraak, zodat we uw voetklachten kunnen beoordelen en behandelen.